Pottitehtailua ja taimikasvattajan taivas

Sunnuntai-iltana inspiroiduin kierittämään taimipotteja varastoon, jotta niitä sitten on, kun alkaa taimien ahkera kouliminen. Idean sain Kylätien molemmin puolin-blogin postauksesta. Nyt on potteja tarkalleen ottaen 72,5. Puolikas siksi, että ensimmäisestä potista tuli vajaamittainen nysä, enkä tiedä, tuleeko sille käyttöä. Pottien tekeminen on nopeaa ja niin on taimien kouliminenkin, kunnes taimia on koulittavana useita kymmeniä kappaleita kerrallaan. Kaikki kevään odotukseen liittyvä touhuilu on kivaa tähän aikaan vuodesta.



Taimiseimessä kaikki hyvin toistaiseksi. Tomaatintaimet venyvät ainakin pituutta. Toivottavasti alkaisivat kasvaa pian leveyttäkin. Nyt ovat kuin nuoria varsoja honteloine jalkoineen. Orvokkilaarissa käy kova kuhina. Joka päivä uusia taimen alkuja poksahtelee mullan pintaan. Paprikalaatikossa vielä nukutaan. Katsotaan, nouseeko sieltä mitään tänä keväänä. Rakastan noita pieniä taimenalkuja, jotka ovat kuin lupaus keväästä. Tuijottelen niitä päivät pitkät kuin tuore äiti konsanaan.



Okran aluilla on synnytysvaikeuksia. Muutama kymmen okran tainta on noussut pintaan, mutta kova siemenkoppa ei ota lähteäkseen taimen päästä, jotta sirkkalehdet pääsisivät valoon. Saa nähdä, miten tässä jännitysnäytelmässä oikein käy. Olen koettanut varovasti sormilla vetää siemenen kuorta, mutta ne ovat liian tiukassa vielä.


Viikonloppuna vaihdoin osalle sisäkukista mullat ja samalla parturoin talven sisällä viettänyttä ihmeköynnöstä. Tuloksena oli kolme ruukullista bougainvillean pistokkaita. Saa nähdä, lähteekö nuo kasvuun ja jos lähtee, niin minne ne sitten sijoitan. Vaikeutena minulla on aina ollut heittää eläviä kasveja roskiin. Aina pitää antaa mahdollisuus.

4 kommenttia:

  1. Hei, en olekaan tajunnut ikinä kokeilla tehdä potteja sanomalehtipaperista! Olen kyllä käyttänyt vessapaperirullan hylsyjä. Ne ovat toimineet hyvin - kunnes alkavat aina jossain vaiheessa homehtua. Ehkä sanomalehtipaperi voisi saada seuraavaksi mahdollisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! =)

      Minäkin olen joskus tehnyt vessapaperirullista potteja. Tänä keväänä minulla oli yksi veteen liukeneva hylsy sitä varten jemmassa, kunnes se tippui koiran kuppiin ja hajosi osittain. Ei ehkä paras versio potteihin. ;)

      Sanomalehtihylsyjä olen tehnyt joskus ennenkin. Tänä vuonna uutuutena käytin teippiä niiden kasaamiseen, ennen olen vaan taitellut. Katsotaan, miten teippi kestää veden kanssa, kun taimet on istutettu.

      Poista
  2. Tosi virkeän näköisiä taimia! Tämä on ihanaa aikaa vuodesta. Mukavia hetkiä kylvöjen ja taimien parissa ja iloa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! On ihanaa puuhastella taimien parissa, kun vielä ei pääse ulos puutarhahommiin. Nyt kyllä sataa vettä sen verran reippaasti, että eiköhän se kevät ja sipulikukat pian ole täällä. =)

      Poista