Lauantai-illan pottiaskarteluja sanomalehdestä

En raaski heittää koulimattomia orvokin taimia kompostiin. Niinpä päätin koulia niitä toisen satsin viikko sitten koulitun neljänkymmenkahdeksan taimen lisäksi. Ensin piti askarrella minipotteja taimille. Inspiraatio pottien askarteluun ja kuvaukseen syntyi lauantai-illasta. Varsinainen kouliminen jäi tälle päivälle.

Kuvat ovat valitettavasti vähän hämäriä, johtuen myöhäisestä ajankohdasta. Aurinko alkoi jo painua mailleen. En tykkää käyttää kuvauksessa salamaa, joten kuvat nyt ovat tämmöisiä. Illan viimeisten auringonsäteiden valaisemia.

Tarvikkeet: sopivan kokoinen muotti (muotovaahtopullo), vedenpitävä rasia (tyhjä maitopurkki), sanomalehti, maalarinteippiä ja sakset

Leikkaa sanomalehti sopivankokoisiksi paloiksi, koko riippuu tehtävien pottien koosta

Taita sanomalehden pala kahtia pitkäksi suikaleeksi. Reunan voi vielä taittaa halutessaan uudestaan, että siitä tulee vahvempi. Kieputa suikale muotin ympärille ja teippaa kiinni.

Taittele ja teippaa pohja kiinni

Irrota potti korkista, laita johonkin vedenpitävään astiaan ja toista tarvittava määrä. Sitten eikun istuttamaan.

P.S. Yllätyslaatikko lähtee tänään kompostiin. Olen päättänyt, että minulla ei ole tilaa terassillani retiiseille tai millekään muullekaan kaalikasville, mitä ikinä laatikossa kasvaakaan. Ikivanha salaattinauha ei myöskään itänyt. Pieneen pottiin kylvetyt kukan yllätyssiemenet saavat vielä jäädä multaan. Jos vaikka sieltä vielä jotain nousisi.




5 kommenttia:

  1. Sanomalehdestä saa hyviä taimipotteja. Minulla on puinen "pottityökalu", jolla niitä on helppo pyöräyttää.
    Sinulla onkin työteliäs päivä orvokkien koulimisessa.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein isommat taimipotit paprikan- ja tomaatintaimille puisen kaulimen avulla. kaulimesta on se sisällä kulkeva kahva katkennut, joten sopi hyvin muotiksi. Huomasin vaan, että sanomalehti värjää puisen kaulimen ja päädyin laittamaan kaulimelle muovipussin suojaksi. Ehkä myös pullo voisi hyvin toimia ison potin muottina?

      Poista
    2. Unohtui vielä lisätä: Uudet 48 kpl orvokin taimia koulittu, ei mennyt edes kovin kauaa, kun tekniikka on hiottu huippuunsa. ;) Mutta siinä taimilaatikossa on edelleen varmaan viisikymmentä tainta tai yli. Miten kahdesta kaupan siemenpussista, joissa pitäisi olla yhteensä noin 60 siementä, riittää taimia loputtomiin? =D

      Kiitos kommentistasi, Between! =)

      Poista
  2. Onpa pottisi nätit, kun taitat siistiksi tuon yläreunan! Hyvä vinkki. Työkalusi on hauska :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä pienissä poteissa taitoin vain koko sanomalehtikaistaleen kahtia, enkä taittanut reunaa enää erikseen. Isoissa taitoin reunan, niin niistä tuli vähän jämäkämpiä. Olisi voinut pienille poteille tehdä saman, mutta sitten olisi pitänyt olla vähän isompi sanomalehtisuikale.

      Työkaluksi päätyi muotovaahtopullo, kun etsin jotain sopivan pientä ja pyöreää muottia. =D Tosin voisihan potit olla kantikkaitakin, mahtuisivat jopa paremmin kylki kylkeen päällysastiaan.

      Kiitos kommentistasi, Saila! =)

      Poista