Matalapainetta

Tänään on ollut harmaa ja sateinen päivä. Minä toimin aurinkoenergialla ja tämmöinen harmaus vetää mielenkin matalaksi. Ulkona on rumaa ja likaista. Tuntuu, että asiat junnaa paikoillaan. Porsterin suunniteltuun kotiinpaluuseen on vielä reilu kuukausi aikaa. Jännittää, osaanko enää ajaa moottoripyörällä talven tauon jälkeen. Taimiosastollakin jurotetaan, pienet taimet näyttävät samankokoisilta joka päivä. Ne varmaan kasvattavat juuria ja varustautuvat tulevaan kesään.

Elämään kuuluu tämmöisiä tylsiä päiviä, kun mikään ei oikein innosta. Jos elämä olisi pelkkää pilvissä leijailua ja vaahtokarkkeja, niin kyllähän siihenkin tympiintyisi. Mutta usein tylsistyneenä sohvalla maatessa saa uusia ideoita. Tänään laitoin vanhan järjestelmäkamerani akun laturiin. Täytyy alkaa tosissaan perehtymään kameran sielunelämään ja ehkä hommata siihen lisää objektiiveja. Haluaisin niin kovasti valokuvata kaikkea pientä ja kaunista. Kännykkäkamera ei suostu tarkentamaan haluamiini kuvakohteisiin. Onneksi Iso Poika on sen verran iso, että siitä saa kameralla ihan kohtuullisia kuvia.;)

Vähän tympii tämä valokuvamallina olo


Iso Poika ja taustalla minikasvihuone

Pikkuiset, mutta terhakat paprikan taimet jaksavat ilahduttaa harmaanakin päivänä

5 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä taimia, pian kannattaa koulia, ennen kun juuret on aivan sikinsokin solmussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo paprikan taimet vasta itivät. Kuten kuvasta näkyy, niin tuolla on vielä uusia taimia syntymässä. Ajattelin, että koulin, kun tulee toinen lehtipari. Vai pitäisikö jo nyt? Onhan minulla tietysti vino pino sanomalehdestä taiteltuja taimipotteja asukkaita odottamassa. =)

      Poista
    2. No, menin sitten ja koulun paprikan taimet, 23 tainta yhteensä. Kastelin kyllä varmaan liian kylmällä vedellä. Toivon mukaan en kastellut liikaa.

      Tomaattipotit ovat seisseet vähän liian märkänä ja mullan pintaan on alkanut kasvaa hometta. Tomaatintaimia on kasvamassa 21, osa vielä kimppakämpässä eli purkissa kavereiden kanssa ja osa omissa sanomalehtipoteissaan. Toivottavasti paprikoista ja tomaateista muutama taimi jää henkiin ja tekee satoa kesällä.

      Koulimista odottaa vielä orvokkiloota ja yllätysrasia, jossa kasvanee jotain salaattia tai kaalikasvia. Molemmissa taimet on niin hentoisia rääpäleitä, että en edes uskalla ajatella koulimista.

      Poista
  2. Täälläkin satoi tänään räntää. Onneksi loppuviikoksi on luvattu jo vähän lämpimämpää. Virkeän näköiset paprikan taimet! Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kelit näyttävät olevan hyvin vaihtelevat tähän aikaan vuodesta. Vuorotellen sataa räntää ja sitten taas aurinko paistaa. Mutta sieltä se kevät tulee koko ajan. Paprikan taimet voivat hyvin edelleen koulinnan jälkeen.

      Aurinkoista viikkoa sinulle myös! =)

      Poista