Paprikan ja okran taimia sekä tomaattirasian arvoitus

Kylvin tasan kaksi viikkoa sitten paprikan ja okran siemenet. Molemmissa siemenpusseissa oli parasta ennen päiväys monta vuotta sitten. Epäilin, että itääköhän niistä mikään. Epäilys osottautui turhaksi.
 
Paprikalaatikossa käy kova kuhina. Uusia terhakoita taimia puskee koko ajan mullan pintaan.

 Koulin tänään okrantaimet. Honteloita taimia valtavan pitkällä varrella varustettuna oli jäätelörasiassa monta kymmentä. Vain kahdeksan parhaannäköistä pääsi jatkoon, koska ihan pakko on jostain luopua. Istutin taimet kylvö- ja taimimultaan ja laitoin purkin pohjalle puoli ruokalusikallista kanankakkarakeita varastolannoitukseksi. Saa nähdä, mitä okrat tykkäävät. Luin jostain blogista, että ne tarvitsevat paljon ravinteita. Tarkoitus on kasvattaa yhdestä kolmeen okraa ruukuissa kesällä, jos ne sinne asti selviävät. Loput hengissä säilyneet taimet lähtevät sitten johonkin onnelliseen kotiin tai menevät suoraan madon ruuaksi, ellei kukaan niitä huoli. Mutta tässä vaiheessa on turha vielä niin pitkälle asioita miettiä, koska vielä en ole koskaan onnistunut okraa aikuiseksi kasviksi asti kasvattamaan.



Tällä hetkellä taimikasvatukseni näyttää menestyksekkäältä. Toki ei kannata juhlia, koska takaiskuja puutarhahommissa voi tulla milloin tahansa. Mietin kuitenkin, että jos tomaatti- ja paprikaviljelmäni jatkavat terhakkaa kasvuaan, niin mihin joudun taimieni kanssa? Lisäksi on ihan pakko laittaa avomaankurkkua, koska se menestyi niin hienosti viime kesänä. Tomaatti tietysti tarvitsee kasvukaverikseen tuuhean basilikapehkon. Eli neljä eri lajia, joille on varattuna kaksi Biolanin kasteluallasta kasvusäkkeineen. Yhdessä multasäkissä on paikka kolmelle taimelle eli tällä hetkellä paikkoja on jaossa kuusi kappaletta. Koska kurkku ei viihdy muiden kasvattamieni kasvien kanssa, niin se omii toisen multasäkin kokonaan. Tällöin tomaatille, paprikalle ja basilikalle jää yksi säkki eli yksi paikka per laji. Eihän tästä tule mitään! Ehkä pakko ostaa vähintään yksi kasteluallas lisää, jotta saisin edes pari tomaatin ja paprikan tainta kasvamaan. Huoh, kyllä on puutarhaharrastajalla ongelmat. ;)

Loppuun laatikon arvoitus. Kolme päivää sitten tyhjentelin epämääräisiä siemenpusseja multiin. Kuvassa olevassa tomaattirasiassa kasvaa siemensekoitusta, jota arvelin joksinkin salaattisekoitukseksi, mutta mitään varmuutta ei ole. Ainut, mikä on varmaa, niin seoksessa oli monenlaisia siemeniä. Voi olla, että kuvassa olevat ovat samaa lajia ja muut kaverit ei ole vielä heränneet. Mutta mitä luulette, kasvaako tässä salaattia vai jotain ihan muuta?



3 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla myös puutarha juttuja! En osaa sano mitä tuossa kasvaa kyllä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Puutarhajuttuihin voi jäädä ihan koukkuun. ;)

      Poista
  2. Kivalta näyttää ja varmasti jää koukkuun! :P

    VastaaPoista