Orvokkien siemeniä

Eilen piilotin tomaatinsiemenet multaan. Sitten iski siemenhepuli. Kyseinen oireyhtymä on läheistä sukua joka syksy sairastamalleni sipulihepulille. Loppupäivän vietin selaillen siemenkuvastoja ja miettien, mitä muuta haluaisin kasvattaa siemenestä. Niin paljon vaihtoehtoja ja niin vähän tilaa ikkunalaudalla ja pihamaalla. Ajatelmissani pääsin kuitenkin niin pitkälle, että päätin haluta orvokkeja ja pelargoneja.

Toki aion kasvattaa lisäksi ainakin avomaankurkkua ja basilikaa, mahdollisesti muitakin yrttejä. Mutta niiden aika on vasta myöhemmin keväällä. Mielessäni kaihertaa edelleen munakoison kasvatus, joka aikaisemmalla kasvatuskerralla meni pieleen. Se oli viehättävän näköinen kasvi minun mielestäni.

Netistä löytyi vaikka minkälaisia orvokkien ja pelargonien siemeniä. Eri verkkokaupoissa lastasin siemenpusseja ostoskärryyn, mutta en päässyt kuitenkaan sen pidemmälle valinnoissani. Sitten tajusin, että olen jo vähän myöhässä orvokkien ja pelargonien kylvössä. Parin siemenpussin tilaaminen postimyynnistä ei ole myöskään millään tavalla järkevää. Tosin mitä puutarhanhoitoon ja moottoripyöräilyyn tulee, niin kummallakaan ei ole kovin paljon järjen kanssa tekemistä minun kohdallani.

Illalla tuli sitten asiaa Prismaan. Lastasin sieltä kärryyn pussin Biolanin taimi- ja kylvömultaa ja parkkeerasin sen jälkeen kärryni siemenpussirivistön eteen. Orvokkeja oli tarjolla tasan kahta erilaista siemensekoitusta. Valinnan vaikeuden ratkaisin lätkäisemällä molemmat pussukat kärryyn.

Heti kotiin päästyäni kauhoin multaa isoon keksilaatikkoon, sellaiseen mitä koululaiset myyvät ovelta ovelle luokkaretkirahaston kartuttamiseksi. Kastelin mullan ja levitin molemmista pusseista siemenet sekaisin mahdollisimman tasaisesti ja laitoin vielä ohuen kerroksen multaa päälle. Siellä se nyt on orvokkilaatikko itämässä tomaattipottien seurana. Nyt jännitetään, kummassako alkaa tapahtua ensimmäiseksi jotain!

Pelargonien kasvatus on vielä ratkaisematta. Ehkä joudun ostamaan valmiit taimet tänä vuonna. Haaveissa olisi joku ihana ruusunnuppupelargoni. Mikä pelargoni on sinun suosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti