Orvokkien koulintaa

Eilen illalla päätin, että nyt on aika koulia orvokit. Mietin, mistä löytäisin riittävän pienet potit minikokoisille orvokin taimille, jotta saisin säästettyä mahdollisimman paljon taimia ja mahdutettua niitä ikkunan eteen valoon. Asunnossamme kun on tasan yksi ikkuna, jonka eteen voi taimia asetella. Makuuhuoneeseen ei mahdu ja kolmas huone on pohjoiseen päin. 

Onneksi tajusin, että samalla tavalla kuin isompia sanomalehtipotteja, voi rullailla myös minikokoisia potteja. Muotiksi poteille otin muotovaahtopurkin korkin. Ei kulunut paljoa sanomalehteä neljäänkymmeneen kahdeksaan pottiin. Potit olivat ihan täydellisen sopivia soijamaitopurkista leikattuun "suojaruukkuun". Yhteen maitopurkkiin mahtui neljä minipottia. Kotoa löytyvälle tarjottimelle mahtui soijamaitopurkin pohjia kaksitoista kappaletta. Siispä askartelin tarjottimen täyteen potteja ja sen jälkeen kyykin pari tuntia kylpyhuoneessa taimia istutellen. Voihan sen perjantai-illan silläkin tavalla viettää.

Orvokkien koulinta oli ihan oma projektinsa. Minikokoisen taimen kanssa sai käyttää sorminäppäryyttä, että sen sai istutettua ehjänä pieneen pottiinsa. Saman kun toisti lähes viisikymmentä kertaa, niin johan siihen alkoi rutiinit syntyä. Orvokin taimet eivät tietenkään mahtuneet tuohon pottimäärään, koska pikkutaimia oli varmaan toista sataa. Loput taimet odottavat nyt koulimattomina keksirasiassa varataimina menetysten varalle.

Orvokkipotit rivissä ja järjestyksessä

Lauantaiaamuna kuvasin myös sisällä kasvavia taimia aamuauringon valossa.

Pikkuinen miniluumutomaatin taimi

Paprikan taimet ovat jämäköitä

Okran rimpulat palvovat aurinkoa

Yllätyslaatikossakin senkun kasvetaan. Nyt alan epäillä, että olisivatko taimet retiisin alkuja? Jos ovat, niin luultavasti joudun niistä luopumaan. Ei minulle mahdu tänne enää retiisimaata. Vai mahtuisiko sittenkin johonkin ruukkuun? Voi tätä puutarhahullun elämää ja luopumisen tuskaa.


P.S. Oli ihan hurjan mukava ja hyödyllinen valokuvauskurssi tänään. Nyt minäkin tiedän jotain perusjuttuja järjestelmäkamerani säädöistä enkä kuvaa jatkossa enää automaatilla. Myös sommitteluun sain uusia ideoita. Heti piti taimipottikuvan rivit oikaista ennen tämän postauksen julkaisua. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti