Kevään ensimmäiset

Eilen bongasin kevään ensimmäisen Harrikan liikenteessä linkuttaessani bussipysäkille. Ai että, se ääni sai taas kaipuun heräämään. Odotan niin kovasti Porsterin kotiinpaluuta. Tällä hetkellä tuskailen polvivamman kanssa ja pelkään, että jos polvi ei tule kuntoon pian, niin saattaa myös kevään moottoripyöräily minun osaltani lykkääntyä. Moottoripyöräily ja alta pettävä polvi ei nimittäin ole kovin hyvä yhdistelmä.

Tänään kuvasin kevään ensimmäisen kukintaansa aloittelevan sipulikasvin. Posliinihyasintit ojentelevat jo sinivalkoraidallisia nuppujaan lehtiensä välistä. Tästä se alkaa kevään sipulikasvien kukkiva ilotulitus.

Toisessa kuvassa vielä kerran jouluruusu. Olen aivan rakastanut tuohon kukkaan. Se on minun ensimmäinen lajiaan ja talvehti oikein hyvin ilman talvisuojausta. Luin juuri netistä, että jouluruusu pitäisi suojata talveksi. No, me ei jouluruusun kanssa kumpikaan tiedetty sitä, niin pärjättiin ilman. Mutta nyt on iskenyt pahemman laatuinen jouluruusukuume. Niitä pitäisi saada lisää erivärisiä. Katsokaa nyt vaikka tätä pisamanaamaa "Double Pink Spotted". Eikö olekin ihana?

 Onneksi kohta pihalla on muitakin kukkia kuvattavana. ;)




4 kommenttia:

  1. Suloinen jouluruusu, näitä kannattaisi ehdottomasti hankkia lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo pisamainen Double Pink Spotted jäi mieltä kaivelemaan. Ja sitten kun erehtyy googlaamaan jouluruusun, niin sitten niitä ihanuuksia hyppää silmille ruudun täydeltä. Oi voi, olispa vaan isompi piha.

      Poista
  2. Ihania kukkia on jo nyt! ja keväiset äänes, harrikat ja kimalaiset ja muut pörriäiset, on tämä mahtavaa aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! =) Kaksi kevään merkkiä: lintujen liverrys ja harrikan murina. Rakastan niitä molempia. Pikkuisen kesemmällä tulee mukaan kimalaiset ja muut pörriäiset, jotka ovat myös ihania kesä-ääniä. Itikoiden ininää sen sijaan en kaipaa. =D

      Poista