Ajokoulua valitsemassa

Päätös ajaa A-kortti oli omanlaisensa prosessi. Ensin mietiskelin, että jonain päivänä voisin ehkä ajaa kortin. Ensi keväänä, sanoin heinäkuun alussa.

Alkuun suunniteltiin, että mieheni hommaisi opetusluvat ja ajaisin kortin omalla moottoripyörällä. Homma alkoi kuitenkin tuntua vähintäänkin monimutkaiselta mitä enemmän asiaan perehdyimme. Mietimme myös tuota opetusasiaa ja tulimme tulokseen, että kyllähän ammatti-opettaja on oman alansa asiantuntija. Hän osaa myös neuvoa jutut, mitkä pitää tietää ja muistaa, jos mielii inssikokeen läpäistä ja saada kortin käteen.

Ajatus lähti laukalle päässäni ja aloin googlailla lähiseudun ajokouluja. Eräänä päivänä törmäsin Maken autokoulun facebook-sivulla kuvaan Harley-Davidson Sportsterista. Ajokoulu sijaitsi mukavan matkan päässä kotoani. Lisäksi ajokoulu oli saanut hyviä arvosteluja ihmisiltä, joten se oli siinä. Koulu oli valittu.

Marssin vakain askelin kohti ajokoulun ilmoittautumistiskiä. Kyselin kaikenlaisia käytännön asioita ennen nimen paperiin laittamista. Pieni pettymys oli, että Harrikkaa ei enää koulussa ollut. Mutta kun olin siihen asti tullut, niin eikun nimi paperiin, vaikka jännitti ihan hirveästi.

Ensimmäinen yö ajokouluun ilmottautumisen jälkeen meni kyllä miettiessä, että mitähän minun ajo-opiskelusta tulee ja olenko minä ihan hullu. Työkaverit ovat todenneet kyllä sen moneen kertaan, että näin on.

Ensin piti suorittaa teoriakokeet, ennen kuin pääsi ajotunneille.

Kuva käyttäjältä geralt Pixabayssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti