Moottoripyöräilyä Kanarialla

Kävimme loppukesästä lomareissulla Las Palmasissa, Gran Canarialla. Koska reissun päällä oli pitkän linjan motoristi ja tuleva motoristitar, niin olihan se moottoripyörä vuokrattava. Las Palmasista emme onnistuneet löytämään vuokralle Harley-Davidsonia, vaan jouduimme tyytymään Hondaan, joka muistutti kovasti ajokoulun pyöriä. Lähin harrikkavuokraamo olisi ollut saaren eteläkärjessä, Maspalomasissa.

Liikenne Kanarialla oli minun makuuni vähän liian vilkasta. Puristin sormet valkoisina pyörän kahvoja takapenkillä, kun ajoimme kohti vuoristoa moottoritien vilinässä. Vaikka vauhti ei ollut kuin kahdeksankymppiä, niin mereltä puhaltava tuuli ja ohitse suhahtelevat autot saivat sen tuntumaan paljon kovemmalta. Ensimmäisen ajoreissun jälkeen totesinkin miehelleni, että jos moottoripyöräily on näin jännää, niin ei minusta ehkä sittenkään ole motoristiksi.

Parin päivän kuluttua mieli kuitenkin muuttui ja olimme taas moottoripyöräliikkeen ovella. Vuokrasimme saman tutun Hondan ja valitsimme vähän eri ajoreitin. Valitettavasti Las Palmasista ei pääse vuoristoon muuta kuin ajamalla pätkän moottoritietä. Vuoristossa liikenne on rauhallisempaa, tiet kapeita ja mutkaisia. Maisemat ovat henkeäsalpaavia. Moottoripyörä on sinne paljon sopivampi kulkuväline kuin auto. Liian pieni auto hyytyy ylämäkiin ja liian isolla ohittaminen on haasteellisempaa. Moottoripyörä kiipeää ketterästi jykemmänkin rinteen ja sujahtaa helposti linja-auton ohi kapealla tiellä.

Cran Canarialla on paljon kivoja mutkateitä motoristille, kun lähtee vähän keskemmälle saarta. Siellä avautuu aivan toisenlainen Kanaria kuin vain rannalla pötkötellessä tai rantabaarin terassilla istuessa, mitkä ei ole nekään huonoja vaihtoehtoja lomanviettotavaksi. Itse olen tykästynyt kovasti Cran Canariaan. Sieltä löytyy niin paljon kaikenlaista: ihanat hiekkarannat ja upea vedenalainen maailma, henkeäsalpaavat vuoristot, idylliset pienet vuoristokylät ja etelässä Maspalomasin hiekkadyynit.




Kun reissussa oltiin, niin pitihän se ostaa t-paidat matkamuistoksi paikallisesta Harley-Davidson-liikkeestä. Harley-Davidson Canarias sijaitsee Las Palmasissa, parisen kilometriä turistialueelta, keskellä muita moottoripyörien ja autojen merkkiliikkeitä. Matka sinne ei ollut pitkä, mutta sitäkin hikisempi, kun kiipesimme ylämäkeä helteisessä säässä. Paikallisessa pubissa arvelivat meidän pahasti eksyneen, kun olimme harhautuneet niin kauas turistialueelta. Harley-Davidson-liikkeessä näin yhden hirmuisen nätin Sportsterin myynnissä. Näin jälkikäteen voin vaan harmitella, ettei tullut otettua kuvaa. Hikisen reissun jälkeen olimme ansainneet kuvanmukaiset palautusjuomat.

2 kommenttia:

  1. Varmasti kiva ajella moottoripyörällä vuoristossa, näkee paljon kivoja maisemia. Meillä on kaveripiirissä muutamia moottoripyöräilijoitä. Ja he kerran tekivät reissun moottoripyörillä Euroopassa muutamissa maissa, kiva reissu kuulemma oli. http://dailymotors.fi/moottoripyorat/

    VastaaPoista
  2. Onhan se liikenne Kanarialla aika haipakkaa. Itse en ole uskaltautunut pyörän päälle ulkomailla. Kotimaan reissailua tulee kyllä tehtyä jonkun verran. Mieheni taas on innostunut enduropyöristä. Kävi viime kesänä kurssinkin.

    VastaaPoista