Moottoripyörämessut 2019

Kävimme perjantaina Moottoripyörämessuilla. Messuhalliin oli rakennettu 600 metriä pitkä asfaltoitu koeajorata, jolla sai koeajaa useita uusia moottoripyöriä. Harley-Davidsonilta oli tarjolla Sporster Iron 1200, Softail Heritage Classic ja Softail FXDRS 114. Joku koeajajista näytti kanttailevan hienosti Heritagella radalla. Jätimme koeajot väliin tällä kertaa, vaikka mieli olisi vetänyt radalle, kun katselin muiden ajelua. Ajattelin kuitenkin, että en halua lähteä tuoreena A-kortin omistajana nolaamaan itseäni isojen ihmismassojen edessä. Ehkä ensi vuonna sitten.

Pyörien lisäksi myynnissä oli paljon monenlaista vaatetta ja varustetta. Olisin halunnut ostaa jonkun kivan Harley-Davidson-hupparin, mutta sellaista en löytänyt. Myös ajolasit jäivät ostamatta, koska unohdin katsella niitä messuhulinassa. Pitänee tilata ajolasit Joe Coolilta. Kuuleman mukaan sieltä saa hyviä ajolaseja ja aurinkolaseja.

Kävimme jututtamassa Artmotorin edustajia ja sain vielä tiivistelmän Sportsterin laiton yksityiskohdista, joista kerroin edellisessä päivityksessä sekä tarinaa ensimmäisessä alla olevassa kuvassa esiintyvistä vanhoista Harley-Davidsoneista. Taempi pyörä oli vielä keskeneräinen. Harley-Davidson Club Finlandin tiskillä hörppäsimme messukahvit.

Sitten tietysti piti maistaa MP-messuoluet. Minun mielestäni puolet oluen mausta muodostuu ympäristöstä ja toinen puoli itse oluesta. Pöytäseuraksi saimme kokeneempaa motoristiväkeä, joista toinen kertoi käyneensä MP-messuilla vuodesta 1969 saakka. Ainoastaan kaksi kertaa oli kuulemma joutunut jättämään väliin. Toisella kertaa ei ollut armeija myöntänyt lomaa ja toisella kertaa oli pyörä hajonnut matkalla. Melkoista asialle omistautumista. Itselle nämä olivat vasta ensimmäiset messut tätä lajia.

Messuilla oli paljon hienoja moottoripyöriä nähtävänä. Olisin halunnut kuvata jokaisen hienon Harrikan ja muutaman muunkin, mutta yhdistelmä huono valaistus, huono kuvaaja ja huono kännykkäkamera ei tuottanut kuvin kehuttavaa tulosta. Alla kuitenkin muutamia räpsäisyjä messuilta. Hesarin sivuilta löytyy lisää tietoa ja vähän parempia kuvia messujen pyöristä.

 Ensi viikonloppuna olisi jälleen kiinnostava tapahtuma. Kaapelitehtaalla on 9.-10.2. The Kustom Kulture Show 2019. Mikäli aikaa ja energiaa riittää, siellä pitää käväistä.

Artmotorin entisöimä vanha Harley-Davidson
Rakenneltu Harley-Davidson
Tällaiseltakin moottoripyörä voi näyttää. Ei Harley, mutta aika hauskan näköinen.
Melko futuristisen näköinen Lumikki
Ensimmäinen suomalainen sähköpyörä. Prototyyppi valmistunut viime keväänä. Tällaisen saa omakseen alle 25 000 eurolla.
Tällaiselle vehkeelle olisi ollut käyttöä viime aikoina Espoossakin





3 kommenttia:

  1. Me käydään myös miehen kanssa messuilla aina kun pystytään, harmillisen harvoin kuitenkin. Antavatkohan messuilla myös vinkkejä ja neuvoja korjaamiseen. Olisi mukava tutustua itsekin. Olisi kiva tietää jos olisi pyöröteräkset ynnä muut mutterit niin voisiko vikoja oppia itse korjaamaan.

    VastaaPoista
  2. Onpas makea idea tuollainen päällystetty pieni pätkä rataa, missä pystyi testailemaan. Itsekin olen käynyt muutama vuosi sitten tuolla messuilla ja oli kyllä todella kivat ja makeat. Mullakin pieni moottoripyöräkuume taas iskenyt tässä sillä oma pyörä lähti juuri korjaamolle suuttimien ja pumppujen vaihtoon. Jotenkin varmaan myös aina se uutuuden viehätys ajaa aina kadehtimaan muiden pyöriä. Kiitos hienosta tekstistä ja kuvista!

    VastaaPoista
  3. Puolisonikin on raahannut minut yksille jos toisillekin moottoripyörämessuille. Pakko myöntää, että olen hieman innostunut aiheesta ja nyt harkinnassa on moottoripyöräkurssi. Puolison Harley-Davidsonin kyydissä on tullut jo matkattua, mutta olisihan se hienoa itsekin päästä ajelemaan.

    VastaaPoista