Tomaatin ja paprikan taimien istutus isompiin astioihin

Tomaatin ja paprikan taimet ovat kasvaneet taimipoteissaan niin isoksi, että juuret puskevat sanomalehtipottien läpi. Siispä on aika istuttaa taimet isompiin astioihin. Meillä on maitopurkkien kulutus taimihommissa ollut suurempaa kuin mitä ollaan kevään aikana ehditty purkkeja tyhjentää, joten tällä kertaa vai viisi tainta pääsi isompiin astioihin. Lisää istutushommia teen sitä mukaa, kun purkkeja tyhjenee.

Tarvikkeet: istutusvalmiita taimia, maitopurkkeja, korkeita rahka- tai jogurttipurkkeja sekä sakset ja terävä veitsi

Ota purkeista pahvikuori pois ja tee pohjaan reikä terävän veitsen kärjellä, jotta liika vesi pääsee valumaan pois

Leikkaa maitopurkit vähän muovipurkkeja matalammiksi

Sekoita taimi- tai kylvömultaa ja puutarhamultaa sekaisin. Tässä vaiheessa taimet ovat jo niin isoja, että vähän tukevampi multa antaa potkua kasvulle. Vaihtoehtoisesti taimet voi istuttaa taimimultaan ja lannoittaa niitä miedolla kastelulannoitteella.

Poista taimesta sanomalehtipotti varovasti. Jos potti on tiukasti juurissa kiinni, taimen voi istuttaa potteineen uuteen astiaan. Istuta tomaatintaimet alinta lehtiparia myöten multaan. Alimmat sirkkalehdet voi halutessaan napata pois. Paprikan istutuksesta alkuperäistä kasvukorkeutta syvempään minulla on ristiriitaista tietoa, mutta istutin kuitenkin pikkuisen syvempään nekin.

Espanjalaisen miniluumutomaatin taimi uudessa purkissaan

Paprikan taimi "California Wonder"

P.S. Vielä olisi ylimääräisiä taimia noin viisitoista kappaletta kumpaakin lajia.
 

6 kommenttia:

  1. Täälläkin on maitopurkit kovassa käytössä. Lisää vaan tarvittaisiin. Mistä näitä taimia aina näin valtavasti keväisin tulee??? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Pitäisi varmaan säästää maitopurkit ympäri vuoden, niin riitttäisi kaikille taimille keväällä omat purkit. Tai sitten laittaa maitopurkkikeräys naapurustoon.=D

      Kiitos kommentistasi! =)

      Poista
  2. Onpa hyvän näköisiä taimia! Vihreitä ja suoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreitä ovat, toki riippuen valaistuksesta ja kameran asetuksista sävy vaihtelee. ;) Ovat sisällä ilman lisävaloa kasvaneet, niin ovat vähän hailakoita. Mutta kunhan pääsevät ulkoilmaan totuttelemaan, niin saavat tummemman pinnan ja tukevoituvat. Melko suoriakin ovat, toki kääntyvät aina aurinkoon päin. Kääntelen niitä joka päivä, että saisivat joka kyljelle aurinkoa tasaisesti.

      Kiitos kommentistasi! =)

      Poista
  3. Hyväkuntoisia taimia. Alkoi naurattaa ajatus, jossa maitoa juodaan urakalla, jotta saataisiin tomaatintaimille purkkeja. Itse asiassa minullakin alkaa purkit olla kortilla ja pian pitää lisätä piimän juomista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen antanut meillä ehdottoman kiellon heittää yhtään purkkia roskiin. Jokaista purkkia tarvitaan. =D

      Jännittävää on noiden tomaatin taimien kanssa, kun en tiedä, tuleeko niistä pensas-, runko- vai amppelitomaatteja. Mistään en ole onnistunut löytämään vastausta kysymykseen, millainen puska Rainbow-miniluumutomaatin siemenestä kasvaa.

      Kiitos kommentistasi, Between! =)

      Poista