Etupihan kukkalaatikon elämää

Viime syksynä istutin etupihan kukkalaatikkoon kaikki ylijäämäkukkasipulit, joille ei löytynyt muuta paikkaa. Siellä ne saivat talvehtia mansikan taimien seurana.

Keväällä ensimmäisinä heräilivät narsissit mansikantaimien lisäksi. Narsissit eivät kuitenkaan jaksaneet kukkia varjoisessa paikassa. Seuraavaksi nostivat päätään pikkulaukat, mutta niidenkin kukinta näyttäisi olevan heikkoa. Sen sijaan samaiset liljat, joita istutin kuunliljojen joukkoon takapihalle, ovat kasvaneet isoiksi ja tekevät kukkanuppuja.

Mutta mansikat! Sain mansikan taimet ystävältäni viime syksynä. En yhtään tiennyt, millaisia niistä tulee ja ylipäätään talvehtivatko ne ollenkaan. Keväällä tomeria taimia oli kukkalatikossa melkoisen tiuhassa. Kaivoin osan taimista pariin kukka-astiaan ja laitoin takapihalle kasvamaan. Nyt nuo mansikan taimet kukkivat niin etu- kuin takapihallakin vaaleanpunaisin, lähes viininpunaisin, pienin valkoisin ja isoin kermanvalkoisin kukin. Ne ovat aivan ihania, kauniimpia kuin monet perennat!





Kukkalaatikon ahtauteen istutin vielä keväällä taimena ostamani neljä violettia heliotrooppia ja kolme ruusunnuppupelargonia "Apple Blossom". Perin rehevää on etupihan kukkalaatikonkin kasvusto. Ei tyylikästä ja hillittyä, vaan värikästä ja runsasta kasvien monimuotoisuuden ilotulitusta.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti