Vielä vähän muuttojuttuja

Muuttoon on enää kaksi viikkoa aikaa. Asuntomme muuttuu hetki hetkeltä kaaottisemmaksi, kun muuttolaatikot valtaavat alaa.

Sulatin eilen toisen pakastimen ja totesin, että ihmisten ruokia on kohtuullinen määrä jäljellä. Ne saadaan syötyä loppuun ennen muuttoa, vaikkakin linssikeittoa ja hirvenlihaa on jossain muodossa ruokalistalla melko useana päivänä. Mutta koska minulla oli syksyllä huonot rauta-arvot, nuo eväät sopivat mainiosti ruokavaliooni.

Neljän päivän päästä koirat lähtevät mummolaan pois muuton alta. Sitten pääsen todenteolla jatkamaan pakkausta ja siivoilemaan asuntoa. Koiranruoat pakastimesta lähtevät koirien mukana mummolaan.

Pakkaustarinat jäivät viimeksi hieman kesken. Tässä tulee muutama lisävinkki pakkaukseen.

Erikokoiset minigrip-pussit tai vastaavat uudelleen suljettavat pussit ovat käteviä pienten juttujen pakkauksessa. Itsehän käytän minigrip-pussia myös meikkipussina ja joskus rahakukkarona, koska se ei vie tilaa laukusta.

Pyyhkeet ja liinavaatteet ovat hyviä pehmusteita. Särkyvät tavarat käärin pyyhkeisiin ja astiat pakkaan petivaatteiden kanssa, niin ne eivät kolise toisiaan vasten. Yleensä ainakin pienet käsipyyhkeet ja astiapyyhkeet menevät kaikki pehmusteiksi, joten niitä ei jää erikseen pakattavaksi.

Painavia kirjoja ei kannata mättää laatikon täydeltä. Tämän asian olen oppinut kantapään kautta saatuani äkäistä palautetta muuttomiehiltä ja -naisilta. Vaikka kirjoja olisi monta hyllyllistä pakattavana, voi olla järkevämpää pakata laatikko vain puolilleen kirjoja ja laittaa jotain kevyempää siihen päälle.

Pahvilaatikoihin on hyvä kirjoittaa päälle, mitä ne pitävät sisällään ja ehkä vielä sekin, mihin huoneeseen ne kannetaan uudessa osoitteessa. Se helpottaa kovasti tavaroiden etsintää uudessa kodissa.

Tavaroiden autoon lastaus on oma episodinsa. Isot huonekalut kannetaan ensin kyytiin ja sitten väleihin ja päälle laitellaan pienempiä. Mattoja, peittoja ja patjoja voi käyttää pehmusteena, jotta kovat huonekalut eivät naarmuunnu. Painavat laatikot tulevat alle ja kevyemmät päälle. Epämääräiset nyssäkät heitetään päällimäiseksi, koska niiden päälle ei voi enää mitään painavaa pinota.

Tämä lienee muuttosaagan viimeinen osa. Koskaan ei elämästä tietysti tiedä, mitä mutkia matkaan vielä tulee. Ensi kerralla kerron kuitenkin teille uuden kodin sisustussuunnitelmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti