Uuden kodin sisustussuunnitelmia

Uuden kodin sisustuksesta haaveilu on ihanaa. Minulla on ollut tapana mitata uusi koti jo ennen muuttoa. Lähtöä odotellessa piirrän ruutupaperille huoneiden pohjapiirrustukset mittakaavassa. Olemassa olevat tai vakavasti hankintalistalla olevat huonekalut piirrän erikseen ja leikkaan ne paperista. Sitten sovittelen huonekaluja eri paikkoihin ja eri huoneisiin. Tämä helpottaa muutossa, kun huonekalut voi kantaa suoraan paikoilleen.

Vierashuone

Lähes kaikki nykyisen asunnon huonekalut ovat jo löytäneet oman paikkansa ruutupaperilla. Nykyisen pystymallisen koiranruokapakastimen ja tulevan arkkupakastimen paikat ovat vielä vähän hakusessa. Terassikalusteen sopivuutta vilpolaan ei ole mitattu, joten jotain pientä jännitystä jää muuttohetkeenkin.

Ostoslistalla on piirustuksessa näkyvä levitettävä sohvasänky tai laveri. Haluaisin ostaa laverin kirpputorilta, mutta niitä näyttää olevan melko huonosti tarjolla. Toivottavaa olisi, että laveri löytyisi läheltä uutta kotia. Mikäli päädymme hankkimaan sängyn uutena, tämän hetkinen ykkössuosikki on Kiteen huonekalutehtaan valmistama Notte vuodesohva-divaani. Koska vierashuone on pieni, vähäeleinen Notte sopisi sinne mainiosti.

Mattoja tarvitaan paljon. Nykyiset mattomme eivät ole enää oikein edustuskelpoisia, joten  asunnostamme ei tule montakaan käyttökelpoista mattoa uuteen kotiin. Mielessä on kyllä kierrätysideoita vanhoille matoille puutarhassa. Niistä sitten lisää joskus myöhemmin. ;)

Olohuoneeseen olemme ajatelleet hankkia ison Vedbäk-maton Ikeasta. Toki aito käsinkudottu itämainen matto olisi superhieno, mutta kolmen koiran perheessä turhan kallis investointi. Olohuoneeseen tarvitaan lisäksi ainakin yksi pitkä käytävämatto, sekä kalusteista sohvapöytä ja pitkä tv-taso.

Keittiön pirttikalusteen alle on vielä matto etsinnässä. Haaveissa olisi joku ihana värikäs räsymatto. Kokoa silläkin matolla pitää olla jonkin verran.

Vierashuoneeseen tulee äitini kutoma kaunis räsymatto. Lisäksi meille tulee kokoelma erilaisia räsymattoja molempien vanhemmilta. Katsotaan mistä huoneista ne paikkansa löytävät. Ihan kaikkea ei sentään ole piirretty ruutupaperille.

7 kommenttia:

 1. Itse juuri tässä etsin muuttopalvelua ja mietin mitä kalusteista mahtuu uuteen kämppään. Mutta tämä onkin hyvä idea katsoa sopiiko kalusteet vai ei. Uuden kodin sisustaminen on aina kyllä kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Olen tätä ruutupaperille piirtämistä harrastanut jo muutaman muuton verran. On kiva pyöritellä kalusteita siinä pohjapiirustuksen päällä ja löytää sopivat paikat. Sitten vaan muutossa kantaa kalusteet paikoilleen. Ja uuden kodin laittaminen on niin ihanaa! =)

   Poista
 2. Luin tässä muutaman postauksesi putkeen. Mukavia muutoksia siellä!
  Jos päätät perustaa uuden blogin, niin muista käydä kommentoimassa siitä minulle, etten vaan missaa sitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit vierailulla blogissani.

   Isoja, mutta mukavia muutoksia meneillään. Uusi blogikin on työn alla, tosin vasta ajatuksen tasolla. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. ;) Valmistuu näillä näkymin ennen kesää. Käyn kommentoimassa kyllä sitten blogissasi, kun on valmista. =)

   Poista
 3. Tosi kivoja suunnitelmia! Tsemppiä niiden toteuttamiseen ja oikein hyvää helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Aikamoista puuhaa tämä muuttaminen, etenkin kun molemmat ollaan flunssassa juuri pahimpaan aikaan. Minä alan tosin jo toipua, mutta miehelle iski tauti viime yönä. Mutta kohta ollaan uudessa kodissa!

   Mukavaa helmikuun alkua sinulle myös! =)

   Poista
 4. Minustakin on kiva ottaa tarkat mitat ja sitten sommitella kalusteita uuteen asuntoon. Se tekee juurikin odotuksesta mukavampaa ja mielekästä. Kylläkin viimeisestä muutosta aikaa jo viisi vuotta.

  VastaaPoista